Voor werkgevers

Ons wervingsproces

Succesvol aantrekken van talent voor werkgevers, in slechts 6 stappen.

1. Intakegesprek als vertrekpunt

Wanneer er een vacature ontstaat binnen jouw bedrijf, staat Lydia Werkt paraat om je te assisteren. We initiëren een uitvoerig intakegesprek waarin we dieper ingaan op zowel jou als je bedrijf. Tijdens dit gesprek schets je het gewenste profiel van de ideale kandidaat, specificeer je de gewenste regio en geef je inzicht in het salarisbereik dat je in gedachten hebt.

Parallel aan deze discussie onderzoeken we aspecten zoals de bedrijfscultuur en de huidige teamstructuur. Hoe gedetailleerder onze kennis over je bedrijf en de openstaande positie, des te competenter zijn we in het aantrekken van geschikte professionals op het gebied van Horeca en online marketing. Daarnaast lichten we onze werkwijze en duidelijke tarieven toe. Onze prijzen zijn vast, zodat je exact weet wat je kunt verwachten en er geen onaangename verrassingen ontstaan.

2. Actieve werving

LydiaWerkt heeft aan actieve werving methode. Wij leunen niet achterover als de vacature eenmaal geplaatst is, maar gaan actief op zoek naar kandidaten. Dit doen wij door kandidaten uit onze ruime database te benaderen. Daarnaast benaderen wij ook kandidaten die signalen afgeven op erkende jobsites of social media.


Zodra wij in contact zijn met een kandidaat doen wij een uitgebreid gesprek om vast te stellen of er een match is. Wij onderzoeken de kwaliteiten van de kandidaat maar ook of de potentiële medewerker bij jullie bedrijfscultuur aansluit.

3. Plaatsing vacatures & social media

Naast onze actieve werving plaatsen wij jullie vacature ook op onze site en gebruiken we social media om de vacature onder aandacht te brengen.

We enthousiasmeren kandidaten voor jouw vacature en zijn altijd transparant over jouw bedrijf. Dit betekent dat kandidaten meteen weten welk bedrijf achter de vacature staat. Zo krijg jij snel toegang tot de beste sollicitanten. Terwijl jouw concurrenten wachten, brengen wij jou in contact met de meest geschikte kandidaten voor succes.

4. Kandidaten uitnodigen

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden mailen wij het profiel toe. Graag lichten wij telefonisch ook toe waarom wij denken dat er een match is. Jullie kunnen op dit moment zelf kiezen of jullie de kandidaat wel of niet willen uitnodigen.


Indien jullie de kandidaat willen uitnodigen dan plannen wij een sollicitatiegesprek bij jullie op locatie in en sturen we de kandidaat van te voren een reminder.

5. Sollicitatieprocedure

Zodra het sollicitatiegesprek bij jullie op locatie is ingepland gaat in principe jullie reguliere sollicitatieprocedure in. Wel zullen wij na het sollicitatiegesprek contact met de kandidaat opnemen. Hier vragen wij hoe ze in de wedstrijd staan en of er nog eventuele onduidelijkheden of wensen zijn. Dit koppelen we aan jullie terug zodat jullie hier op in kunnen spelen om zeker te zijn dat de kandidaat bij jullie aan de slag gaat.

6. Match!

Gefeliciteerd je hebt een nieuwe potentiële medewerker! Zodra er een match kan je de medewerker in dienst aannemen!


Via LydiaWerkt kan je altijd de medewerker in eigen dienst aannemen met de arbeidsvoorwaarden die door jullie gewenst is.

Lydia Werkt

Wij streven er voortdurend naar om werkzoekenden en werkgevers te verbinden en te helpen bij het vinden van de juiste match.